Puuhastelin jouluviemisiksi vähän makeita, eli marsipaanisuklaita.

Marsipaanipötköstä leikkasin ja muotoilin oikean kokoisia ja näköisiä könttejä.

Sulatin Fazerin sinistä ja jotain halpaa valkoista suklaata.

Annostelin lusikalla hyvän määrän suklaata marsipaanipallon päälle ja loppusilaukseksi vielä pähkinöitä.

Pähkinöinä käytin
-manteleita
-cashewpähkinöitä
-saksanpähkinöitä
-hasselpähkinöitä

Kun valkoista suklaata jäi yli, niin kierittelin vielä cashew-pähkinöitä suklaassa ja tein niistä tuollaisia könttejä (kuvassa ihan vasemmalla).

Homma oli helppoa (kun lapsi ja mies olivat päiväunilla, eli poissa jaloista).

Vaikka muistelin, että suklaa kovettuisi nopeasti, niin eipä kovettunut ja sain rauhassa puuhastella konvehdit valmiiksi ennen kuin suklaa alkoi yhtään näyttää kiinteytymisen merkkejä.

Mikäli ei pidä marsipaanista, niin hyviä ja helppoja suklaita syntyy ihan yksinkertaisuudessaan juuri niin, että sulattaa suklaita ja "kuorruttaa" aina muutaman pähkinän kerrallaan juuri tuollaiseksi pähkinäsuklaaköntiksi.
Ja hyvää on (ja terveellisempää kuin pelkkä suklaa).

1147747.jpg

Ja kierrätys kunniaan, heitin viimevuotiset avaamattomat kirsikkasuklaat (yök) roskiin ja laitoin rasian uudestaan käyttöön.. Päällystin paperilla siis konvehtirasian.